Активности

Основне активности:

Нови изазов за Удружење „Омладински полет за будућност“ – Монтана је одобрени пројекат „Стваралаштво у успону“ 2007CB16IPO006-2011-2-85 по Другом позиву за Програм прекограничне сарадње по ИПП Бугарска-Србија. Пројекат ће створити модел на основу међународних добрих пракси и методологија да ценимо богато културно наслеђе и савремени локални стваралачки потенцијал за ограничавање одласка интелигенције међу млађим генерацијама и допринеће повећању и капацитету циљних група (локалне власти и културне организације, у прилог младим људима), повезаним са туристичким атракцијама.

Project “CROSS BORDER CREATIVITY ON THE RISE”

 
                                         Number of project: 2007CB16IPO006 – 2011 – 2 – 85
                     financed by Bulgaria - Serbia IPA Cross-Border Programme, CCI Number 2007CB16IPO006

На отвореној сцени испред Омладинског дома – Монтана у оквиру два дана /14 и 15 октобар/ било је живо место

Удружење „Омладински полет за будућност“ – Монтана реализује већ у финалној фази одобрени пројекат „Стваралаштво у успону“ 2007CB16IPO006-2011-2-85 из Другог позива Програма прекограничне сарадње по ИПП Бугарска – Србија.

Као део завршних догађаја по пројекту у плесном програму укључене су креативне радионице Удружења „Омладински полет за будућност“ – Монтана за модерни плес под управом Луизе Стефанове и народне игре под руководством Геновеве Стојанове.

П Р О Г Р А М За одржавање активности

 П Р О Г Р А М
За одржавање активности
По пројекту „Стваралаштво у успону“
У Бугарској и Србији 7-17. Октобар 2014. године

Република Србија

7 октобар/уторак/ 2014

Место: Дом армије, Ниш
17.00 сати – отварање изложбе по пројекту и представљање свих стваралачких атељеа

8 октобар /среда/ 2014

09.00 – 12.00 сати – Културни програм – упознавање учесника на пројекту са знаменитостима града Ниша

Република Бугарска


13 октобар /понедељак/ 2014

Место: хол  Омладинског дома, град Монтана

Колоритна изложба украсила је хол Омладинског дома у Монтани.

Колоритна изложба украсила је хол Омладинског дома у Монтани. Приказано је скоро 40 живописних дела и глинених пластика младих уметника из Ниша и стрипова деце из Лесковца. Аутори су старости између 13 и 18 година. Свако дело одликује се оригиналном идејом и техником. Дела ће остати у холу до краја недеље, када ће се програм прекограничног пројекта „Стваралаштво у успону“ завршити концертом. Прошле недеље изложба је гостовала Дому армије у Нишу. Паралелно са изложбом приказан је и филм, који представља стваралачке атељее на пројекту.

Subscribe to RSS - Активности

Този уеб сайт е направен с подкрепата на Европейския съюз, чрез Програмата за трансгранично сътрудничество CCI No 2007CB16IPO006. Съдържанието на уеб сайта е отговорност единствено на Сдружение „Младежки порив за бъдещето“ - Монтана и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз или на Управляващия орган на Програмата.

Go to top